Vijf jongeren zijn deze week opgepakt voor vernielingen en een mishandeling met golfballen in de Alblasserwaard. Volgens de politie is hiermee een einde gekomen aan de 'golfbalterreur' van de afgelopen weken.

De reeks incidenten in de Zuid-Hollandse streek begon met de diefstal van een paar honderd golfballen vanaf een golfterrein in Noordeloos. Al snel vonden de eerste vernielingen plaats, aldus de politie.

Op 10 maart werd een achttienjarige fietsster in het gezicht geraakt door een golfbal die uit een rijdende auto werd gegooid. Dit gebeurde op de Bovenkerkseweg in Giessenburg, de woonplaats van het slachtoffer. De vrouw had veel pijn en liep een kneuzing op.

Volgens de politie had het incident ernstigere gevolgen kunnen hebben voor het slachtoffer. Als de golfbal een paar centimeter elders op het gezicht belandde, was de vrouw mogelijk blind geworden.

Verder hebben de daders met golfballen ook ruiten vernield en auto's beschadigd. De schade loopt op tot in de duizenden euro's.

Op 25 maart werden de eerste aanhoudingen verricht. Het gaat om twee achttienjarigen uit Groot-Ammers en Langerak. Deze mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten. De drie andere verdachten zijn een dag later opgepakt. Het gaat om jongens (zestien en zeventien jaar) uit Goudriaan en een achttienjarige man uit Groot-Ammers. Zij zitten nog vast voor verhoor.