Door een stroomstoring was zondagmiddag urenlang geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Boxtel. Daardoor ontstonden chaotische situaties op de stations van Den Bosch en Eindhoven.

Op sociale media klaagden treinreizigers dat ze met geen mogelijkheid op hun bestemming konden komen. Sommige reizigers wachtten meer dan drie uur.

De stroomstoring ontstond rond 12.00 uur. Ruim acht uur later was het probleem pas opgelost en konden de treinen weer gaan rijden.

Monteurs van ProRail waren zondag de hele middag bezig om het probleem van de storing te achterhalen. Uiteindelijk bleek die te zijn veroorzaakt door een kapotte kabel en een defect onderdeel in een technische kast langs het spoor bij Liempde.

Die kabel is zondagavond gerepareerd. Het defecte onderdeel wordt op een later moment vervangen, aldus de spoorbeheerder.

'Heel moeilijk' om iedereen te vervoeren met NS-bussen

De NS zette tijdens de storing "enkele tientallen" bussen in om gestrande reizigers tussen Eindhoven en Den Bosch te vervoeren, maar volgens een NS-woordvoerder was het "heel moeilijk" om iedereen mee te krijgen. De zegsman spreekt van een "heel vervelende dag".

Reizigers konden ook omreizen via Nijmegen en Venlo, maar al gauw raakten ook op dat traject de treinen overvol.

Afzetlinten en dranghekken ingezet om rijen te vormen

De NS weet niet hoeveel reizigers zondag de dupe waren van de stroomstoring, maar op sociale media is te zien hoe circa honderden mensen in de stationshallen van Eindhoven en Den Bosch wachtten op vervangend vervoer.

Op Station Eindhoven was het volgens Omroep Brabant zelfs zo druk dat met afzetlinten rijen werden gevormd. Op het station van Den Bosch gebeurde hetzelfde, maar dan met dranghekken.

Op sociale media deelden mensen foto's van chaotische taferelen op de stations. Velen klaagden over het tekort aan NS-bussen en over de informatievoorziening van de NS. Een reiziger vertelde tegen Omroep Brabant dat de NS "pas na tweeënhalf uur" met bussen kwam.