In Rotterdam zijn zaterdagochtend twee handgranaten gevonden, meldt de politie. De explosieven werden gevonden bij een winkel aan de Schiedamseweg die onder meer souvenirs en waterpijpen verkoopt.

De mogelijke handgranaten zijn omstreeks 12.30 uur veilig gesteld door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het inderdaad om handgranaten ging. In eerste instantie was er nog twijfel of het 'dummy's' waren.

Volgens een politiewoordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen waar ze vandaan zijn gekomen. De politie hoopt dat camerabeelden meer informatie opleveren.

De Schiedamseweg werd afgezet van de Lage Erfbrug tot de Jan Kruijffstraat. Omstreeks 14.00 uur werd deze weer vrijgegeven. Ook werden er tien woningen uit voorzorg ontruimd.

Het is niet de eerste keer zijn dat er een explosief aan een winkel is gevestigd op de Schiedamseweg. Pal tegenover de souvenirwinkel werd in december een explosief gevonden bij de shishalounge Villa Blanca. Deze is vervolgens door de gemeente gesloten.