De 23-jarige student Joël S. heeft bekend dat hij de Amerikaanse studente Sarah Papenheim heeft doodgestoken. Hij zei vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam dat hij alles wat hij nog weet heeft verteld, maar hij kan zich ook veel van de gebeurtenissen op 12 december vorig jaar niet meer herinneren. S. blijft voorlopig vastzitten.

De 21-jarige studente werd badend in het bloed gevonden, nadat de moeder van de verdachte de politie had gewaarschuwd.

S. had haar gebeld en gezegd dat hij een huisgenote had neergestoken. De verdachte en het slachtoffer woonden in een studentencomplex in Rotterdam-Kralingen. Volgens de officier van justitie had de Amerikaanse studente 37 steek- en snijwonden.

Volgens getuigen zouden de twee voor de steekpartij ruzie hebben gehad. S. werd vlak na de steekpartij op station Eindhoven aangehouden.

Sterke aanwijzingen dat S. psychische problemen had

Volgens de officier van justitie zijn er sterke aanwijzingen dat S. psychische problemen heeft. Dat wordt nog onderzocht.

Er moet ook nog onderzoek worden gedaan naar DNA-materiaal dat op S. en de Amerikaanse is aangetroffen en naar het mes dat in de woning van S. is gevonden. Op de korte zitting van vrijdag werd niets gezegd over een mogelijk motief.

De volgende zitting zal plaatsvinden op 18 juni. Dan moet ook het rapport over de geestelijke toestand van S. klaar zijn.