Twee schepen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 4.00 uur tegen elkaar gebotst op de Waal bij Nijmegen. Passagiers zouden erg geschrokken zijn, maar er zijn geen gewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Rijkswaterstaat en de brandweer hebben de passagiers van het cruiseschip inmiddels geëvacueerd.

Een politiehelikopter vliegt boven Nijmegen en Lent om beelden te maken. Het gaat om een cruiseschip en een vrachtschip geladen met auto's.

Aan boord van het cruiseschip, de MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla, zaten 240 mensen. Het gaat om 160 passagiers en 80 bemanningsleden.

Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn de passagiers met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd. Zij zijn opgevangen in het stadhuis van Nijmegen. Rederij Scylla heeft aan NU.nl laten weten dat de gasten hun reis met een ander schip uit de vloot zullen vervolgen.

Brandweer evacueert passagiers gebotst cruiseschip Nijmegen
47
Brandweer evacueert passagiers gebotst cruiseschip Nijmegen

Korte tijd brand op schip na gat in romp

Het passagiersschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Hierdoor ontstond een gat in de romp, wat een brand veroorzaakte. Deze brand was in een vroeg stadium al onder controle.

Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan. De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht.

Het treinverkeer was uit voorzorg stilgelegd, omdat de pijler van de spoorbrug eerst gecontroleerd moest worden. Even na 6.00 uur mochten de treinen weer gaan rijden.