De man die wordt verdacht van het doodsteken van zijn achtjarige dochter in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam blijft veertien dagen langer vastzitten, heeft de rechter-commissaris dinsdag besloten.

De verdachte is een 41-jarige man uit Hoogvliet. Het incident gebeurde op vrijdag 15 maart. De man meldde zich die dag rond 21.30 uur zelf bij het ziekenhuis.

De vader vertelde waar in het ziekenhuis zijn dochter lag. Agenten vonden het zwaargewonde meisje. Reanimatie en een spoedoperatie mochten niet meer baten.

De man zou eerder op de dag met zijn dochter in het Maasstad Ziekenhuis zijn geweest, maar het is onduidelijk of hij daarna het pand ook weer met het meisje heeft verlaten.

Over de toedracht is nog veel onduidelijk, stelt een zegsvrouw van de politie. "We werken met een groot team aan de zaak en hopen snel meer duidelijkheid te kunnen geven."

Het meisje was geen patiënt van het Maasstad Ziekenhuis, "Ze was dus ook niet opgenomen", liet het ziekenhuis eerder via een schriftelijke verklaring weten.