De politie heeft zondagochtend vroeg in Rotterdam een man bevrijd die zich per ongeluk had laten insluiten in het winkelcentrum Alexandrium. De man, die onder invloed was van alcohol, is vermoedelijk in slaap gevallen voordat de hekken van het complex op slot gingen.

De politie kreeg om 5.00 uur een melding over een inbraak in het winkelcentrum. Daar vonden zij de man achter het grote hekwerk.

De politie kon de man in eerste instantie ook niet bevrijden en gaf hem een deken om op te warmen, terwijl ze wachtten op de beveiliger van dienst om het hek te openen.

De man verklaarde in gesprek met agenten dat zijn laatste herinnering was dat hij iets had gegeten in een McDonald's-vestiging.

De politie ging er in eerste instantie van uit dat de man daar mogelijk in slaap was gevallen en tegen sluitingstijd over het hoofd was gezien. Volgens de restaurantketen is dat echter niet mogelijk, omdat er in de zaak zelf geen alarm is afgegaan en de uitgang was afgesloten.

"Hij is vermoedelijk ergens in het winkelcentrum zelf gaan slapen", aldus een politiewoordvoerder. "Daar kwam de alarmmelding ook vandaan."