De politie heeft de Grote Markt in Haarlem donderdagochtend tijdelijk afgezet na de vondst van een verdacht pakketje voor het stadhuis. Het bleek om een lege koffer te gaan.

De koffer lag op het bordes van het stadhuis, dat aan de Grote Markt staat. Leerlingen van het nabijgelegen Stedelijk Gymnasium konden korte tijd niet naar school.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de koffer onderzocht. Rond 8.30 uur werd het plein weer vrijgegeven. De melding over het bagagestuk werd ongeveer twee uur eerder gedaan door een voorbijganger.

De koffer is meegenomen voor nader onderzoek, waarvoor de politie onder meer camerabeelden van de Grote Markt zal bekijken. De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben om contact op te nemen.

Het is nog niet bekend of de gevonden koffer verband houdt met de ernstige bedreigingen aan het adres van de Haarlemse burgemeester Jos Wienen.

Wienen wordt sinds september vorig jaar beveiligd. Onder anderen zwaarbewapende agenten bewaken het stadhuis als hij aanwezig is. Het is niet duidelijk uit welke hoek de bedreigingen komen.