Na een relatief rustige nacht begint het donderdag al vroeg te regenen. In combinatie met de harde wind kan het een drukke ochtendspits worden. De maximumtemperatuur ligt tussen 8 en 12 graden.

De westelijke wind wordt vrij krachtig tot aan zee stormachtig. Op veel plaatsen valt er in de ochtend ruim 10 millimeter neerslag. Rijkswaterstaat verwacht een zware ochtendspits. Bij een zware spits wordt tot 350 kilometer aan file verwacht op de bekende knelpunten en andere plekken in het land.

Vooral in de ochtend moeten weggebruikers voor vertrek de verkeerssituatie in de gaten houden, zegt Rijkswaterstaat. Bestuurders krijgen daarnaast het advies goed voorbereid de weg op te gaan.

Pas in de namiddag en avond trekken de buien weg en klaart het op. Rijkswaterstaat verwacht daardoor minder problemen dan in de ochtend, maar alsnog een zware spits.

Na het weekend zonnig en droog

Vrijdag en in het weekend blijft het regenen en wordt ook de wind niet kalmer. Zondag laat de zon zich al wel wat meer zien, maar maandag en dinsdag wordt het pas echt droog en zonnig.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag 18° 11° NW 4
Woensdag 17° NW 3
Donderdag 19° W 4
Vrijdag 19° 10° W 3
Zaterdag 17° NW 4