Ongeveer vijftig ouders zijn woensdagavond verschenen op een informatieavond met burgemeester Femke Halsema over de situatie op het Cornelius Haga Lyceum, meldt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. Ze zei dat de bijeenkomst rustig is verlopen.

Halsema noemde het gesprek met de ouders in het congrescentrum Rhone "een eerste begin". Ze vond het "prettig" dat ze met ouders heeft kunnen praten.

Een handjevol mensen verliet om onbekende redenen voortijdig de informatiebijeenkomst in het congrescentrum Rhone. AT5 schrijft dat de groep uit onvrede was vertrokken.

Na afloop van bijeenkomst in het congrescentrum Rhone zei Halsema dat "sommige mensen boos waren", maar dat ze ook aan een aantal aanwezigen duidelijk heeft kunnen maken welke zorgen de gemeente over het Cornelius Haga Lyceum heeft.

Informatieavond werd dinsdag afgeblazen vanwege te veel animo

De informatieavond zou eigenlijk dinsdagavond worden gehouden op een kleinere locatie, maar de bijeenkomst werd afgeblazen omdat er te weinig plek was voor alle mensen die de avond wilden bijwonen. Er zouden toen volgens een verslaggever van AT5 honderden mensen naar de informatieavond zijn gekomen. De bijeenkomst trok mensen uit het hele land.

Vorige week heeft Halsema het bestuur van de middelbare school verzocht per direct op te stappen. Ze had van de AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) signalen gekregen waaruit bleek dat een bestuurder van de school en diens broer banden zouden hebben met de terroristische groepering het Kaukasus Emiraat.

Amsterdamse gemeenteraad verdeeld over maatregelen

De Amsterdamse gemeenteraad vergaderde woensdag over de kwestie. De fracties van de raad zijn verdeeld over de maatregelen die de gemeente zou moeten nemen. Een deel van de partijen vindt dat de school gesloten moet worden.

Vanwege de waarschuwing van de NCTV heeft de Inspectie van het Onderwijs besloten dat er aanvullend onderzoek naar de school moet worden gedaan. Er was al een conceptrapport opgesteld, dat eind vorig jaar was gedeeld met het bestuur van de school. Naar verwachting komt de inspectie in juni met het aanvullende rapport.