De politie heeft dinsdagochtend in Etten-Leur een man neergeschoten, nadat hij enkele agenten met een hakmes bedreigde. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident vond volgens de politie rond 8.00 uur plaats op de Muldersweg, in het noordoosten van de Noord-Brabantse plaats. Nadat de man werd neergeschoten, is een traumahelikopter opgeroepen.

De politie kwam ter plaatse na een melding over een mogelijk verwarde man met een hakmes in de buurt van de Muldersweg. Hij zou mensen op een agressieve manier hebben benaderd.

De man bedreigde de gealarmeerde agenten en weigerde het mes weg te doen. Omdat hij niet reageerde op een waarschuwingsschot, besloot de politie hem neer te schieten.

De man is in zijn romp geraakt. Hij was aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend, laat de politie weten.

Naar de man en het schieten door de politie wordt onderzoek verricht. Het is gebruikelijk dat de Rijksrecherche vuurwapengebruik door de politie onderzoekt als dat tot letsel heeft geleid.