Het verkeer moet dinsdagmiddag rekening houden met een zware avondspits. Krachtige regenbuien en onverwachte windvlagen zullen vooral automobilisten in de Randstad parten spelen.

Daarvoor waarschuwen de diverse weerdiensten. De plensregens en windstoten worden verwacht tussen 16.00 en 22.00 uur.

"Aan het einde van de middag bereikt een flink regenfront het westen van het land", analyseert weerman Raymond Klaassen van Weerplaza. "Het is nog niet exact duidelijk hoe intens de neerslag tegen die tijd is. Maar de avondspits gaat er zeker veel last van krijgen."

Ook Rijkswaterstaat deelt deze zorgen. "Harde regenval betekent nooit veel goeds, zeker niet op een dinsdagmiddag", aldus een woordvoerder. "Automobilisten doen er slim aan rekening te houden met deze ongewenste situatie."

Weerbeeld blijft tot na het weekend wisselvallig

Volgens Weeronline zullen zich aan de westkust zware windstoten van tot 80 kilometer per uur manifesteren. De regen verplaatst zich daarna naar de oostelijke helft van het land, waardoor het tweede deel van de avondspits ook daar drukker dan normaal kan verlopen.

Het weerbeeld blijft de komende dagen heel wisselvallig, stelt Weerplaza; wind en regen blijven het weerbeeld domineren. Na het weekend lijkt dankzij opklaringen de lente echter toch weer aan te breken, voegt Klaassen daar wel aan toe.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zondag 20° 10° W 4
Maandag 18° 12° W 4
Dinsdag 15° 10° W 3
Woensdag 15° NW 3
Donderdag 16° ZW 4