Omgewaaide bomen hebben zondag vooral voor veel overlast en schade gezorgd in Limburg. Bij de brandweer kwamen na 14.00 uur honderden meldingen van omgeblazen bomen, afgewaaide dakpannen en dakbeplatingen binnen.

In het Limburgse Brunssum sloeg een omvallende boom een muur uit een woning. Ook het verkeer ondervond op veel plaatsen hinder van de zware storm.

Het zwaartepunt van de storm lag volgens de brandweer in Midden-Limburg. In Roermond leidde de storm tot een verkeersinfarct toen het Designer Outlet Center werd ontruimd. Het management kon de veiligheid van de vele duizenden bezoekers niet meer garanderen en besloot het winkelcentrum te sluiten. Dat leidde tot een uittocht en verkeersproblemen op de omliggende wegen.

In het Zuid-Limburgse Mechelen hebben hulpdiensten patiënten van een hospice binnen het gebouw verplaatst. Dit meldde een woordvoerder van de brandweer. Dit gebeurde nadat een zware boom op een naastgelegen woning was gevallen en het dak vernielde. Evacueren van de terminale patiënten bleek niet nodig.

De politie sloot de A76 richting Heerlen tussen Spaubeek en Schinnen af omdat er bomen op de weg lagen.

In Kerkrade viel een boom op een trein en vernielde daarbij ook een bovenleiding. De politie heeft de geschrokken passagiers uit de trein gehaald. Niemand raakte gewond.

Ook in andere delen van het land overlast door omgewaaide bomen

Ook in het Brabantse Geldrop zorgden omgevallen bomen voor overlast. Een automobilist raakte gewond toen een boom op zijn auto terechtkwam. De man raakte bekneld en moest naar het ziekenhuis.

Omroep Gelderland meldde zondag dat in Doetinchem een boom boven op een zevenjarig meisje was gevallen. Omstanders wisten het meisje te bevrijden. Ze raakte gewond aan haar hoofd en been.

Na 16.00 uur zwakte de storm af. De brandweer heeft sindsdien te maken met vooral veel zaagwerk, zei een woordvoerder. "We rijden van de ene naar de andere omgevallen boom om wegen vrij te maken."