De reddingsactie voor de vermiste opvarende van het zaterdag gezonken binnenvaartschip bij Vlissingen is beëindigd en is nu een bergingsoperatie. De man is waarschijnlijk verdronken. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat zondag desgevraagd tegen NU.nl.

De politie en de Kustwacht zochten zaterdag tot het donker werd met een helikopter en reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) naar de vermiste man.

Om 22.00 uur zocht een duiker in en rondom het gezonken schip, maar de vermiste opvarende werd niet aangetroffen.

Volgens de veiligheidsregio waren twee mensen aan boord van het binnenvaartschip. Een daarvan, de 39-jarige eigenaar van het schip uit Rilland, werd uit het water gered door een te hulp schietende boot. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling weer naar huis.

Een tweede opvarende wordt dus nog vermist. Hij is vermoedelijk een medewerker van het schip, afkomstig uit het buitenland.

Schip vervoerde zand

Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had zaterdagmiddag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie zaterdagavond was het scheepvaartverkeer even stilgelegd.

Waardoor het schip water heeft gemaakt, is nog niet bekend. Dit wordt door de politie onderzocht.