In de loop van de donderdagochtend breekt de zon af en toe door. Er kunnen nog wel buien vallen, met een kleine kans op onweer. De wind wordt westelijk en waait matig tot hard, langs de kust mogelijk even stormachtig. Verder komen er vooral later op de dag in het westen en noorden zware windstoten voor. Het wordt 9 graden.

De ochtend begint druilerig, met behoorlijk wat regen. Ook kunnen voor het eerst windstoten rond de 75 kilometer per uur voorkomen, vooral in het zuidoosten.

Later in de ochtend nemen de regenbuien en wind af en kan hier en daar de zon doorbreken. Lokaal kan er wel een bui vallen, terwijl er ook kans is op onweer. De temperatuur komt niet boven de 10 graden uit.

Naarmate de middag vordert, neemt de wind weer toe. Boven land wordt deze krachtig. Langs de kust, met name in het westen en noorden, kan de wind zelfs stormachtig zijn.

Vanwege de windstoten, die 90 kilometer per uur kunnen halen, heeft het KNMI code geel afgegeven voor een groot deel van het land. De waarschuwing geldt niet voor Drenthe, rond het IJsselmeer en Utrecht.

De harde wind zwakt pas 's avonds enigszins af. Dan trekt er ook een nieuw neerslaggebied zuidoostwaarts over het land.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag 10° NW 3
Woensdag 12° NW 3
Donderdag 12° NW 2
Vrijdag 14° ZW 3
Zaterdag 13° W 3

Bekijk hier het actuele weer.