Een zeer grote brand is maandagavond uitgebroken op een industrieterrein in Vijfhuizen (Haarlemmermeer). Hierdoor is een autohandel volledig verwoest, aldus de Veiligheidsregio Kennemerland.

Tegen 22.15 uur is het sein brand meester gegeven. De loods op de Spaarnwouderweg was ongeveer 80 bij 60 meter groot, schat een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De brandweer was massaal uitgerukt en blijft tot in de nacht aanwezig om na te blussen. Zo zijn er onder meer vier tankwagens en een hoogwerker.

Volgens de woordvoerder zijn er nog kleine brandhaarden. Delen van het pand, dat als verloren wordt beschouwd, worden uit elkaar gehaald. Op deze manier hoopt de brandweer de resterende branden te doven.

Bij het blussen komt veel rook vrij. Deze trekt volgens de zegsman door de stevige wind richting Amsterdam-West. Er is vooralsnog geen overlast voor de luchthaven Schiphol. Op de A9 en A200 is een snelheidsbeperking van kracht.

De veiligheidsregio adviseert mensen uit de rook te blijven. Omwonenden moeten de deuren en ramen sluiten. Ook wordt aangeraden bij overlast de ventilatie uit te schakelen.

Vlammen slaan uit loods met auto's in Vijfhuizen
45
Vlammen slaan uit loods met auto's in Vijfhuizen