De gemeente Middelburg heeft in haar sporthallen De Sprong en De Kruitmolen gaatjes ontdekt, waarmee vanuit de scheidsrechterskamer en technische ruimte naar de dameskleedkamers en -douches gekeken kan worden. Het college spreekt van kijkgaatjes.

Dit meldt het college dinsdag in een memo aan de gemeenteraad. Na onderzoek van de politie zijn deze gaatjes dichtgemaakt. De beheerder van De Kruitmolen ontdekte die eind januari.

"Wij zijn geschrokken en hebben meteen de politie ingelicht", schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Uit het onderzoek bleek dat er ook gaatjes in de muren van De Sprong waren gemaakt. De gemeente heeft een brief gestuurd naar de gebruikers van De Kruitmolen en De Sprong.

Politie heeft te weinig aanknopingspunten

De politie heeft onderzoek gedaan, maar heeft naar eigen zeggen te weinig aanknopingspunten. Volgens de politie is onduidelijk wanneer de gaatjes zijn gemaakt en door wie. Ook waren ze "zodanig knullig en amateuristisch" gemaakt, dat gluurders bijna geen zicht hadden op de andere ruimten. Er is ook geen melding gemaakt door gebruikers.

Als er zou zijn gefilmd door de gaatjes, dan is dat een strafbaar feit. De politie heeft ook hier geen aanwijzingen voor en denkt dat het ook niet mogelijk was.

Het college heeft moeten wachten op het politieonderzoek voordat de gebruikers konden worden ingelicht.