Voetbalclub Argon uit Mijdrecht heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk op non-actief gesteld vanwege racistische uitlatingen tijdens de wedstrijd tegen WV-HEDW van vorig weekend.

Van Niekerk zou in de eersteklassewedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW een tegenstander met een donkere huidskleur racistisch hebben bejegend.

Het bestuur van Argon, dat uitkomt op het zesde niveau in Nederland, legde de trainer eerder deze week sancties op, maar zeven spelers van de hoofdmacht gaven aan niet meer onder Van Niekerk te willen spelen.

Later sloot de rest van de selectie daarbij aan, waardoor de positie van Van Niekerk onhoudbaar werd. "Gaandeweg de rit komen er elementen naar voren die te denken geven", zei voorzitter Ton Goedemoed zaterdag tegen RTV Utrecht.

"Het besluit van het bestuur is unaniem om per direct de trainer op non-actief te zetten. Achteraf kun je zeggen dat je een koe in zijn achterwerk kijkt, maar het is niet anders."

Spandoeken opgehangen op sportpark

De wedstrijd van Argon zaterdag tegen Roda '46 gaat gewoon door, maar de zeven spelers die als eerste aangaven niet onder Van Niekerk te willen spelen zijn er niet bij.

Het blijft dan ook onrustig bij Argon. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden spandoeken opgehangen met teksten als 'Argon Verrot' en 'Goedemoed rot op'.