Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdagochtend in hoger beroep twintig jaar cel geëist tegen Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink in 2016. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de man nog tot achttien jaar cel.

De rechtbank achtte destijds bewezen dat De J. een mes heeft meegenomen naar het huis van Everink en hem daar om het leven heeft gebracht door meer dan 24 keer te steken. De 31-jarige voormalige tenniscoach ging in beroep tegen die uitspraak.

Voor het OM was de "gruwelijke daad" reden voor de hogere strafeis.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. De miljonair was door tientallen messteken om het leven gebracht. Dat gebeurde terwijl zijn destijds zesjarige dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond.

De J. blijft stellig ontkennen

De gokverslaafde De J. had een schuld van 80.000 euro bij de zakenman. Hij heeft het doden van Everink altijd stellig ontkend. De J. beweert op de bewuste avond te zijn ontvoerd door een groep mannen. Zij zouden vervolgens Everink hebben gedood.

De advocaat-generaal hekelde in zijn requisitoir nogmaals de proceshouding van De J., waardoor het nog zwaarder is voor de familie van Everink. Volgens hem liegt De J. "tegen de klippen op".

"Het leed kan ook vandaag nog gestopt worden", drukte hij de ex-tenniscoach op het hart, om toch alsnog openheid van zaken te geven.

Het is nog niet duidelijk wanneer het hof in Arnhem uitspraak doet.