De man die in juli een 62-jarige man heeft doodgeschoten in een Italiaans restaurant aan de Beethovenstraat in Amsterdam, zou in de maanden daarna nog twee mensen hebben geliquideerd. Dit is dinsdag gemeld in Opsporing Verzocht.

Het gaat om de 38-jarige Caba D., die zowel de Servische als de Hongaarse nationaliteit heeft.

De politie van Amsterdam vermoedt dat de man zich niet in Nederland bevindt en denkt dat hij gebruikmaakte van een valse identiteit. Hij kwam op 8 juli in Nederland aan, 22 dagen voor de liquidatie in het restaurant.

Na de liquidatie aan de Beethovenstraat zou de schutter opnieuw iemand hebben vermoord. Deze moord werd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gepleegd.

Vervolgens zou de man op 5 januari 2019 wederom iemand van het leven hebben beroofd. Dit keer in Belgrado, de hoofdstad van Servië.

D. staat sinds dinsdagavond op de Nationale Opsporingslijst. Er wordt een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Man eerder veroordeeld voor moord

De politie meldt dat Caba D. al eerder is veroordeeld. Tot februari 2017 heeft hij vastgezeten voor een moord die hij in 2004 in het noorden van Servië heeft gepleegd.

Hij zou dus in totaal vier mensen vermoord hebben.