Twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh worden niet alleen verdacht van de moord op Jair Wessels, maar ook van een liquidatie in juli 2017 in Barendrecht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond.

De twee kopstukken, Delano R. (48) en Greg R. (70), werden in november aangehouden bij een grote politieactie. Naast de twee liquidaties, worden ze ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Het OM meldt dat de advocaten van de twee verdachten vorige week op de hoogte zijn gebracht van de nieuwe verdenking. Justitie is de twee gaan verdenken na een verklaring van een kroongetuige.

De moord waar Delano R. en Greg R. - die te boek staat als de 'godfather' - nu ook van worden verdacht, is op 26 juli 2017 gepleegd. Een 42-jarige man uit Barendrecht kwam daarbij om het leven.

De man had volgens het OM een autoverhuurbedrijf en was van plan om op de avond van de liquidatie een auto af te leveren bij een klant. In die auto werd hij meerdere keren beschoten. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Wessels werd doodgeschoten in Breukelen

De andere liquidatie waar Delano R. en Greg R. van worden verdacht, vond op 7 juli 2017 plaats. Wessels werd die dag op een parkeerplaats bij het station in Breukelen doodgeschoten. Het OM sloot een kroongetuigendeal met een van de drie verdachten van de liquidatie. Wessels werd mogelijk geliquideerd, omdat hij een partij drugs had gestolen.

De rechtbank Midden-Nederland zal de zaken tegen de twee leden van Caloh Wagoh behandelen. Het OM kiest daarvoor, zodat de kroongetuige niet continu door meerdere rechtbanken gehoord hoeft te worden.

Op 1 maart is de eerste zitting in de zaak. Die vindt plaats in de extra beveiligde zittingszaal van de rechtbank in Rotterdam, maar de zaak wordt behandeld door rechters uit Midden-Nederland.