Het verdachte pakketje dat maandagochtend is aangetroffen bij de Rabobank op de Amerikalaan in Utrecht bevat geen explosief. Vanwege de vondst van het pakketje werd maandagochtend de omgeving van de straat ruim afgezet.

Meerdere woningen en bedrijfspanden, waaronder het pand van de Rabobank, werden ontruimd. De omgeving van het pand is inmiddels weer vrijgegeven.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam maandagochtend ter plaatse om onderzoek te doen naar het pakketje. Een robot van de EOD inspecteerde het pakketje.

Vanwege de vondst van het pakketje werd de Beneluxlaan, die grenst aan de Amerikalaan, ook in beide richtingen afgezet. De trambaan was ook afgesloten, waardoor er tijdelijk geen tramverkeer mogelijk was in Utrecht. Het tramverkeer wordt momenteel weer opgestart.

Eerder deze maand, op 5 februari, werd op de Amerikalaan in de buurt van de Rabobank ook een verdacht pakketje aangetroffen. Het bleek toen om een nepexplosief te gaan. Het tramverkeer was toen ook tijdelijk gestremd.

De politie sluit niet uit dat de twee incidenten aan elkaar gelinkt zijn. Verder onderzoek is nodig om daar met zekerheid iets over te zeggen, laat een politiewoordvoerder aan NU.nl weten.