Bij een eenzijdig auto-ongeluk op de A59 zijn zondagochtend vroeg drie mensen om het leven gekomen. Eerder sprak de politie van twee doden. De auto is ter hoogte van Rosmalen in brand gevlogen en volledig uitgebrand.

Vanwege het ongeval was de snelweg voorbij knooppunt Hintham richting Oss enkele uren afgesloten. Rond 9.45 uur werd de weg weer vrijgegeven, meldde de ANWB.

De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg, botste op een pijler en vloog in brand. Bij het ongeval was geen ander verkeer betrokken, aldus de politie.

De identiteit van de drie slachtoffers moet volgens de politie nog worden vastgesteld. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Een gedeelte van de A59 was zondagochtend urenlang afgesloten voor verkeer.

Man gewond bij oversteken snelweg

Verderop op de A59 bij Raamsdonk is zondagochtend vroeg een 23-jarige man aangereden die in een zoektocht naar benzine de snelweg overstak. Zijn verwondingen bleken uiteindelijk mee te vallen, meldt de politie.

De man en een vriend waren rond 6.45 uur stil komen te staan nabij de afslag A27, omdat de benzine in hun auto op was. Het tweetal verliet de auto en ging op zoek naar een benzinestation. De Roosendaler stak daarbij de snelweg over, terwijl net een auto naderde.

De 53-jarige Tilburgse bestuurder van die auto kon de 23-jarige man niet meer ontwijken. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Vrachtwagen verliest trailer bij Kleinpolderplein

Ter hoogte van knooppunt Kleinpolderplein bij Rotterdam heeft een vrachtwagen zondagochtend zijn trailer verloren. Beide delen van de combinatie moesten getakeld worden, meldt Rijkswaterstaat.

De verbindingsweg van de A20 vanuit Gouda naar de A13 was enige tijd afgesloten.