De brandweer heeft met veel moeite een grote brand bij een kozijnenbedrijf in Stolwijk weten te blussen. Bij de brand aan de Nijverheidsweg kwam veel rook vrij, die over het Zuid-Hollandse dorp trok.

In een deel van Stolwijk zijn als gevolg van de brand asresten terechtgekomen. De brandweer meldt op Twitter dat voorwerpen als speeltoestellen, auto's en tuinmeubelen schoon kunnen worden gemaakt met water en zeep.

Bij de brand is volgens de brandweer vermoedelijk asbest vrijgekomen, binnen het gebied waar de brandweer werkzaam was. Dit gebied is afgezet en wordt schoongemaakt.

Omwonenden die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

N207 tijdelijk dicht vanwege brand

Het vuur is "lastig te blussen", meldde de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag. De brandweer kreeg de melding over de brand even voor 3.00 uur en schaalde snel op naar 'zeer grote brand'. De N207, die achter het bedrijf loopt, was afgezet om ook vanaf die kant te kunnen blussen.

Door verdere opschaling wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg naar buurpanden. Rond 7.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven.