De politie heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op de rellen na afloop van NAC Breda-Willem II op 21 oktober omdat signalen over een dreigende confrontatie van supporters niet zijn uitgewisseld.

De commandopost van NAC kreeg al voor het eind van de beladen derby een signaal over supporters die met elkaar op de vuist wilden gaan. Die informatie werd niet gedeeld met de politie.

Als die informatie wel was uitgewisseld, hadden stewards van Willem II en agenten eerder maatregelen kunnen nemen, schrijft burgemeester Paul Depla donderdag aan de Bredase gemeenteraad. Er is afgesproken dat signalen in het vervolg voortaan meteen worden gedeeld met de politie.

Beveiligers van NAC wisten op 21 oktober een confrontatie tussen de supporters te verhinderen. De beveiliging van NAC, de Mobiele Eenheid (ME) en de politie hebben tientallen fans van de rivaliserende Brabantse clubs uit elkaar gehaald.

Twee agenten raakten gewond doordat zij door supporters werden geslagen met broekriemen en kettingen. Door middel van camerabeelden konden tot nu toe dertig relschoppers worden aangehouden. Het gaat om 23 aanhangers van NAC en zeven van Willem II.