De 41-jarige Poolse man die in september een woning in Den Haag binnendrong, de twee bewoonsters mishandelde en vervolgens naakt blokfluit ging spelen op het balkon, heeft woensdag anderhalf jaar cel opgelegd gekregen.

Justitie had acht maanden cel tegen de man geëist, maar volgens de rechtbank kwam de ernst van de zaak in deze strafeis niet genoeg naar voren.

Ook werd het Andrzej L. aangerekend dat hij gesleept zou hebben met het gasfornuis, wat een explosie had kunnen veroorzaken.

De rechtbank in Den Haag acht bewezen dat L. de woning is binnengedrongen en hier een gevecht begon met een moeder en haar tienerdochter.

Man ontkende dat hij bewoonsters had geslagen

De verdachte ontkende aanvankelijk dat hij de bewoonsters had geslagen met een honkbalknuppel, ze van de trap had gegooid en ze aan hun haren naar buiten had gesleept.

Hij wist zich tijdens de inhoudelijke zitting niets meer te herinneren van zijn acties. Wel verklaarde hij de bewuste avond onder invloed van amfetamine te zijn geweest.

Een verklaring voor het voorval kon de man niet geven, wel stelde hij spijt te hebben van wat er is gebeurd.

L. moet nog voorkomen in IJsland

De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank eerder om vrijspraak, omdat er volgens hem op meerdere punten onvoldoende bewijs zou zijn.

L. moet na het uitzitten van zijn Nederlandse straf nog voorkomen in IJsland. Hier wordt hij verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval, ook terwijl hij onder invloed van amfetamine was.