De politie heeft maandag een zwaargewonde persoon aangetroffen in het onderzoek naar de fatale schietpartij in Oss. Het gaat om een 59-jarige man uit deze stad. Volgens de politie is hij mogelijk de dader.

Bij het schietincident aan de Anna Bijnsstraat kwam een 43-jarige man uit Oss om het leven. Het slachtoffer werd rond 8.00 uur doodgeschoten.

De oudere man kwam in de loop van de dag naar voren als verdachte. Volgens de politie heeft hij al langer een zakelijk conflict met het slachtoffer. Wat er precies heeft plaatsgevonden tussen de twee, is niet bekendgemaakt.

De doodgeschoten man had een eigen bedrijf, zegt een familielid tegen het Brabants Dagblad. De verdachte zou een ex-zakenpartner zijn. Een woordvoerder van de politie kan deze informatie op dit moment niet bevestigen of ontkennen.

Een arrestatieteam van de politie viel tegen 17.00 uur de woning van de verdachte binnen. In het pand aan de Molenweg werd de vijftiger zwaargewond aangetroffen. De politie denkt dat hij geprobeerd heeft zichzelf te doden.

De verdachte is in "zeer zorgwekkende" toestand overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie. Er wordt nog onderzoek verricht naar de toedracht van het schietincident, onder meer in de woning.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!