De vier overleden personen die zondag rond 12.00 uur in het water zijn gevonden aan de Berkmeerdijk in Obdam zijn de sinds vrijdag vermiste Polen, meldt de politie.

De slachtoffers zijn drie mannen van 20, 21 en 21 jaar en een vrouw van 47 jaar, zegt een woordvoerder van de politie tegen NU.nl. De vier zijn om het leven gekomen nadat het voertuig waarin zij zaten te water was geraakt.

"Alles wijst op een noodlottig ongeval", aldus de politie. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de auto in het water is beland. Op de Berkmeerdijk zijn vaker auto's te water geraakt, waarbij inzittenden verdronken.

De vier Polen werden sinds vrijdag vermist en waren voor het laatst gezien in een personenauto. Zaterdag werden ze als vermist opgegeven, waarna de politie een zoekactie startte. Agenten zagen zondag, tijdens het rijden van verschillende routes die het viertal genomen zou kunnen hebben richting hun verblijfsplaats in Zijdewind, een auto in het water.

Na het bergen van het voertuig is gebleken dat het om de personenauto gaat waar de Polen voor het laatst in waren gezien. Hoelang de auto en de slachtoffers al in het water lagen is onbekend.

Traumahelikopter landt nabij plek dodelijk incident Obdam
67
Traumahelikopter landt nabij plek dodelijk incident Obdam