De Boeing 747 van Corendon die op weg is naar de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag met succes getransporteerd over snelweg A9.

Het vliegtuig werd, ondanks het late tijdstip, onder massale belangstelling over het asfalt vervoerd ter hoogte van Badhoevedorp.

De snelweg was naar beide kanten afgezet om de operatie mogelijk te maken. Lantaarnpalen en vangrails aan weerszijden van de weg waren tijdelijk weggehaald. Daarnaast moesten sloten worden gedempt en waren er tijdelijke bruggen aangelegd.

In totaal heeft het transport van de Boeing over de snelweg ruim een half uur geduurd. Het vliegtuig moet zondag op zijn bestemming, in de tuin van het hotel, aankomen.

Boeing 747 's nachts over snelweg A9 vervoerd
120
Boeing 747 's nachts over snelweg A9 vervoerd

Boeing wordt 'experience center'

In de nacht van dinsdag op woensdag was het voertuig begonnen aan de reis, die wordt uitgevoerd door transportbedrijf Mammoet. Volgens Atilay Uslu, de eigenaar van Corendon, kost het vervoer "een aantal miljoenen".

Het vliegtuig, waarvan de bruikbare onderdelen zijn verwijderd, wordt een 'experience center' waar een nog nader te bepalen attractie in komt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!