De 23-jarige man die afgelopen week werd aangehouden in de liquidatiezaak aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam blijft langer vast. De Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 64-jarige Moon Tong Choi uit Hongkong in oktober vorig jaar.

De verdachte werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam. Daar is besloten dat hij langer vast blijft zitten.

Op 17 oktober zat het slachtoffer op klaarlichte dag in de auto, toen de bestuurder van een motor hem plotseling van dichtbij onder vuur nam. De 64-jarige man raakte levensbedreigend gewond en overleed een week later in het ziekenhuis. Hij was een bekende van de politie.

Vlak na de schietpartij ging de dader er op een scooter vandoor. Hij werd later door een automobilist geraakt op de 's-Gravenweg. De dader ging hierna te voet verder.

De politie is momenteel op zoek naar meer informatie over het incident. Zij houden er rekening mee dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit.