Het Binnenhof in Den Haag is vrijdagmiddag enige tijd gedeeltelijk afgesloten door de politie. Een 38-jarige man uit Sneek had een rugzak op het Binnenhof achtergelaten en gedroeg zich verdacht.

De man, die volgens de politie "dreigende taal" uitsloeg, werd om 13.30 uur aangetroffen en is gearresteerd. Volgens RTL Nieuws-journalist Frits Wester riep de man dat hij een aanslag wilde plegen. Een agent ter plaatse bevestigde dat aan ANP.

Een explosievenverkenner van de politie heeft zijn rugzak onderzocht. Die bevatte geen explosieven, wel een waterfles, schoenen en wat paperassen.

Via de geluidsinstallatie van het Tweede Kamergebouw klonk de boodschap dat iedereen weg moest blijven bij de ramen.

Rond 14.30 werden de politieafzettingen weer weggehaald, zegt NU.nl-redacteur Lennart 't Hart, die op het Binnenhof aanwezig was ten tijde van het incident.

Op dit moment is, zoals elke vrijdag, de vergadering van de ministerraad.

Politiemedewerkers controleren de rugzak die door een zich verdacht gedragende man werd achtergelaten op het Binnenhof in Den Haag. (foto: ANP)

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!