Het kort geding van de politievakbonden tegen de Haagse burgemeester Pauline Krikke gaat niet door. De bonden wilden de voorwaarden die de gemeente aan de protestactie van aanstaande maandag had gesteld, vrijdag via de rechter van tafel krijgen.

Volgens de bonden zijn deze voorwaarden onder druk van het geding ingetrokken.

De politievakbonden gaan maandag demonstreren tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Ze willen het gebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het kantoor van de werkgeversorganisatie VNO/NCW blokkeren.

Krikke wilde deze actie alleen toestaan als de bonden voldeden aan een aantal voorwaarden. Zo vond de Haagse burgemeester dat mensen te allen tijde het ministerie en het kantoor moesten kunnen verlaten tijdens de blokkade. Ook stelde ze dat het ministerie en de werkgeversorganisatie geen zwaarwegende bezwaren tegen de actie mochten hebben.

De politiebonden willen dat de AOW-leeftijd op 66 jaar blijft, dat zzp'ers ook een goed pensioen kunnen opbouwen en dat de boete op vervroegde uittreding wordt afgeschaft.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!