De behandeling van een minderjarige die zelfmoord pleegde in een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie is niet goed gegaan, stelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

De therapie is niet vaak genoeg besproken met deskundigen die niet bij de behandeling betrokken waren, zegt de inspectie. Inmiddels heeft het centrum, Triversum, alle aanbevelingen en verbetermaatregelen doorgevoerd.

Het kind verbleef in een gesloten setting in een afdeling van Triversum in Noord-Holland. In de zomer van 2017 werd er melding gedaan van poging tot zelfmoord.

Uit het onderzoek van de inspectie blijkt dat er te weinig advies van externe deskundigen is ingewonnen, wat nodig is om met enige afstand naar het behandelbeleid te kunnen kijken. Bij een vervolgbezoek in het najaar van 2018 zag de inspectie dat alle verbetermaatregelen waren doorgevoerd.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!