Twee jongens van vijftien en zestien die worden verdacht van de mishandeling van een veertienjarige jongen in Spijkenisse komen donderdag vrij "onder strikte voorwaarden". Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De jongens staan onder toezicht. Ook geldt voor hen een avondklok. Dit is woensdag besloten door de jeugdraadkamer van de rechtbank.

Een filmpje van de mishandeling in januari circuleerde op internet. Daarop is te zien hoe het slachtoffer wordt geschopt en geslagen. De jongen liep een gebroken neus, een gescheurd oor en blauwe plekken op.

De politie begon meteen een onderzoek en hield in totaal zes verdachten aan. De vier andere verdachten werden al eerder onder voorwaarden vrijgelaten.

Het OM beschouwt de twee jongens die donderdag vrijkomen als de hoofdverdachten, zei een woordvoerder van het OM. Zij zouden het meeste geweld hebben gebruikt.

Uit het onderzoek blijkt tot nu toe dat het slachtoffer met een van de verdachten een ruzie wilde uitvechten. Op de afgesproken plek waren toen meerdere personen aanwezig en vond er een groepsmishandeling plaats, aldus het OM.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!