De politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht meer dan 40 tips ontvangen over de schietpartij waarbij rapper Feis om het leven kwam.

De moeder van de twee slachtoffers deed in het opsporingsprogramma haar verhaal. Ook kwam de politie met een signalement van de schutter en beelden van de mogelijke vluchtauto.

De dader wordt met spoed gezocht door de politie, omdat de man "levensgevaarlijk" zou zijn. Het gaat om een man met een donkergetinte huid tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij heeft een forse lichaamsbouw en een baardje en droeg een rode sweater.

Feis, die eigenlijk Faisal Mssyeh heette, werd tijdens Oud en Nieuw om 4.00 uur 's nachts in Rotterdam op straat doodgeschoten. Zijn broer raakte zwaargewond. Volgens de politie was "een onbenullige kroegruzie waar ze niks mee te maken hadden" vermoedelijk de aanleiding voor de schietpartij.

Buiten werden schoten gelost, waarbij de 32-jarige Feis en zijn broer geraakt werden. De rapper overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Zijn broer raakte in coma, waar hij maandag uit is ontwaakt. De politie heeft hem nog niet kunnen ondervragen.

'Verdachte is Silvano M.'

De Telegraaf meldde woensdag op basis van bronnen rond het onderzoek dat de politie op zoek is naar Silvano M. (24). Hij zou de schutter zijn geweest.

M. zou eerder in beeld zijn gekomen als een van de opdrachtgevers van de moord op de 26-jarige Gilbert Henriëtta in december 2017 aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam. Bij die liquidatie kwam ook een 25-jarige man om het leven. Die was op dat moment in het gezelschap van het doelwit.

De politie wil niets zeggen over de eventuele betrokkenheid van M. bij de dood van Feis. "Er is nog geen verdachte aangehouden. Wat we weten, is het signalement dat we dinsdag hebben gegeven. We hebben er nog geen naam bij", aldus de politiewoordvoerder.