Een 49-jarige man die jarenlang veel vrouwen en een man telefonisch heeft lastiggevallen is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat de verdachte acht jaar lang zes vrouwen en één man lastigviel, dag en nacht, thuis en op het werk. Hij maakte daarbij hijgende geluiden en deed agressieve seksuele uitspraken.

Hij viel zijn slachtoffers soms wel tientallen keren per dag lastig, tussen begin 2010 en april 2018. De man zei op de zitting dat hij zelfs meer vrouwen stalkte. De aanklager hield het bij de zeven personen die aangifte deden.

De impact op de vrouwen was volgens de rechtbank groot. Het gedrag van de man was niet alleen hinderlijk, maar veroorzaakte ook angst en een gevoel van onveiligheid, ook bij de naaste omgeving.

Veranderen van telefoonnummer hielp niet

Ook hielp het niet als zij van telefoonnummer veranderden of de man smeekten te stoppen met zijn telefoonterreur. Hij ging gewoon door en verstoorde jarenlang hun leven.

Omdat behandeling van zijn geestelijke stoornis gewenst is, wordt die gekoppeld aan het voorwaardelijke deel. Ook moet hij zijn slachtoffers schadevergoedingen betalen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!