Het Antonius Ziekenhuis in Sneek laat de oorzaak van problemen bij de polikliniek reumatologie onafhankelijk onderzoeken. Daar geldt al een half jaar een patiëntenstop, omdat medisch specialisten op de afdeling met elkaar overhoop lagen.

"De samenwerking verliep niet goed. De laatste van de drie reumatologen die er zijn bijgekomen, is vrijgesteld van werk. De sfeer is nu weer goed", zegt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant.

De bedrijfsarts van het ziekenhuis signaleerde in 2016 al dat de werksfeer niet goed was. Volgens een brief die in handen is van de krant werden medewerkers op de afdeling gepest en geïntimideerd.

Antonius Ziekenhuis-bestuursvoorzitter Marcel Kuin erkent in de Volkskrant dat er spanningen zijn. Het gaat volgens hem om een "onvoldoende klik" tussen de twee zittende reumatologen en hun nieuwe collega. Dat de twee zittende specialisten een echtpaar vormen, speelt volgens Kuin geen rol.

Het ziekenhuis in Sneek moet nu nieuwe patiënten doorverwijzen naar andere ziekenhuizen. Maar daarmee is het probleem volgens het Antonius nog niet opgelost, omdat er in Nederland een structureel tekort aan reumatologen is.