De politie heeft twee bussen met ijshockeysupporters bij Den Haag stilgezet en teruggestuurd naar Nijmegen. Iemand had bij de politie gemeld dat er supporters onder invloed waren.

De politie heeft twee supporters aangehouden, een voor opruiing en een wegens mishandeling van een agent, liet een woordvoerder weten.

De bussen van de AHOUD Devils uit Nijmegen waren op weg naar de bekerfinale tegen Hijs Hokij in De Uithof in Den Haag.

De politie zette de bussen aan de kant bij een tankstation langs de A4 ter hoogte van de afslag Den Haag-Zuid. Dat gebeurde nadat de politie "informatie had binnengekregen" dat er dronken mensen in de bus zaten, laat een politiewoordvoerder aan NU.nl weten. Van wie die informatie afkomstig was, kan hij niet zeggen.

De politie doorzocht de bussen en fouilleerde de inzittenden. Daarbij werden vuurwerk en "verzwaarde handschoenen", aangetroffen.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag besloot vervolgens een noodbevel uit te geven, omdat zij "ernstig vreesde voor verstoring van de openbare orde", zegt haar woordvoerder tegen NU.nl. Daarop zijn de ijshockeyfans teruggestuurd naar Nijmegen.

Opstootjes bij ijshal

Tijdens de wedstrijd op zondagavond waren veel agenten aanwezig bij ijshal De Uithof. Volgens een politiewoordvoerder is dit gebruikelijk, "omdat er veel mensen op de finale afkomen".

Toch waren er na afloop van de wedstrijd diverse opstootjes bij de ijshal, daarbij zijn ook arrestaties verricht. De politiewoordvoerder kon daar zondagavond nog niet meer duidelijkheid over geven. "We zullen de avond gaan evalueren".

De AHOUD Devils wonnen de wedstrijd uiteindelijk. Na verlenging versloegen zij Hijs Hokij met 3-4. De Hagenaren wonnen de beker vorig jaar.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!