Honderden mensen hebben zaterdag meegedaan aan een demonstratie van de 'Gele Hesjes' in Maastricht. Ze liepen een afstand van zo'n 6 kilometer van MVV-stadion de Geusselt naar Plein 92, waar toespraken werden gehouden.

Aan de demonstratie doen mensen uit alle delen van Nederland en uit onder meer Duitsland en België mee. Er was veel politie op de been.

De Nederlandse 'Gele Hesjes' keren zich tegen premier Mark Rutte en willen dat Nederland net als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Er waren dan ook veel anti-EU-spandoeken te zien.

De 'Gele Hesjes' hebben voor Maastricht gekozen omdat daar in 1992 de Europese Monetaire Unie is gesmeed door het tekenen van het Verdrag van Maastricht.

Demonstrant gewond door vuurwerk

Een toeschouwer raakte in het gezicht gewond toen een demonstrant met vuurwerk gooide. De politie heeft één demonstrant aangehouden wegens belediging.

Aan de demonstratie deden minder mensen mee dan verwacht. Eerder zei de organisatie nog op tweeduizend deelnemers te rekenen, maar dat aantal lijkt niet te zijn gehaald.

De 'Gele Hesjes' lopen sinds 1 december elke zaterdag door de Limburgse hoofdstad. Ze zijn geïnspireerd door de gelijknamige protestbeweging in Frankrijk.

De Fransen demonstreren tegen het beleid van hun president Emmanuel Macron. In Frankrijk begeven zich zaterdag opnieuw duizenden 'Gele Hesjes' op straat. Zij brengen een eerbetoon aan de honderden mensen die gewond zijn geraakt bij de protesten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!