Het gerechtshof in Den Haag heeft donderdag bepaald dat er tot nu toe onvoldoende aanwijzingen zijn dat motorclub Caloh Wagoh een criminele organisatie vormt. Dat laat Ficq & Partners, het advocatenkantoor dat lid Greg R. bijstaat, vrijdag weten.

Greg R. werd samen met Delano R. en vijf andere leden van Caloh Wagoh in november vorig jaar aangehouden tijdens een grote politieactie.

De invallen vonden plaats in een al langer lopend onderzoek naar de motorbende, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) een criminele organisatie zou zijn. Greg R. en Delano R. worden door justitie als leiders van die organisatie gezien.

Naar nu blijkt is daar nog geen bewijs voor. Dit werd al in december door de rechtbank bepaald en is nu onderschreven door het hof in Den Haag. De verdenking tegen Caloh Wagoh , Greg R. en Delano R. blijft wel bestaan.

Mannen verdacht van betrokkenheid bij liquidatie Wessels

Die laatste twee worden eveneens verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Jair Wessels in juli 2017.

Greg R. zou zijn loods in Mijdrecht ter beschikking hebben gesteld voor het stallen van wapens en vluchtauto's die gebruikt zijn bij de moord. Delano R. zou een aansturende rol hebben vervuld.

De verdenking tegen de mannen komt voort uit de verklaring van kroongetuige Tony de G., die betrokken was bij de moord op Wessels en lid was van Caloh Wagoh.

Het OM diende maandag het verzoek in om de zaken tegen de verdachten van de liquidatie van Wessels en het onderzoek naar Caloh Wagoh als criminele organisatie samen te voegen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!