De rechtbank in Rotterdam heeft de bestuurder van een ME-bus die op 7 mei 2017 een Feyenoord-fan aanreed op de Coolsingel in Rotterdam veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur.

De rechtbank acht bewezen dat de bestuurder door onvoorzichtig rijgedrag een man had aangereden. De supporter liep hierbij een ernstige dubbele beenbreuk op. Het Openbaar Ministerie (OM) had een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist.

Het OM verwijt de politieman dat hij de man opzettelijk aanreed, hoewel het niet zijn bedoeling was dat de gevolgen zo ernstig zouden zijn. Volgens de aanklager blijkt de opzet uit getuigenverklaringen en vier filmpjes die zijn gemaakt van het voorval.

De aanrijding vond plaats tijdens een charge van de ME op de Coolsingel. Feyenoord verloor op 7 mei de mogelijke kampioenswedstrijd tegen stadgenoot Excelsior, waarna relschoppers zich na de wedstrijd tegen politieagenten keerden. Een week later behaalde Feyenoord alsnog de landstitel.

ME-bus belandde op stoep en botste achter op voetganger

Volgens de agent heeft hij de man niet willen aanrijden, maar twijfelde hij of hij naar rechts zou rijden, achter een groep relschoppers aan. Daarom zou hij opeens de stoep op zijn gereden. Daar botste hij op het slachtoffer dat rustig liep en de bus achter hem niet zag aankomen.

De ME'er reed door omdat hij dacht dat de supporter niet gewond was geraakt. Uit de verte zag de agent dat het slachtoffer opstond, ondersteund door anderen. De supporter werd pas een uur later door de ambulance opgehaald.

Het slachtoffer is nog steeds niet helemaal hersteld van de dubbele beenbreuk, verklaarde zijn vriendin.

ME-busje rijdt over been van man bij rellen in Rotterdam
ME-busje rijdt over been van man bij rellen in Rotterdam

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!