Door de sneeuwval is er vrijdagochtend een grote kans op gladheid op de wegen. Desondanks was er geen sprake van een drukke ochtendspits.

Rijkswaterstaat heeft in het hele land wagens de weg op gestuurd om zout te strooien.

De Wijkertunnel op de A9 en de Velsertunnel op de A22 waren korte tijd afgesloten doordat er sneeuwvlokken op de hoogtemelders zaten. Daardoor stonden er op beide wegen de hele spits files.

Op de A325 tussen Nijmegen en Arnhem stond als gevolg van de gladheid een lange file bij Lent.

De NS reed tot 10.00 uur in het oosten en het zuidoosten van het land een aangepaste dienstregeling. Ook tussen Amsterdam en Eindhoven reden minder treinen dan normaal.

Witte sneeuwlaag bedekt delen van Nederland
66
Witte sneeuwlaag bedekt delen van Nederland

Code geel voor heel het land

KNMI heeft vanwege de gladheid code geel afgegeven voor het hele land. Onder de sneeuw kan wat ijzel liggen door opgevroren water, wat het vooral op binnenwegen gevaarlijk maakt.

In het noorden valt ongeveer 1 centimeter sneeuw en in het zuiden 2 tot 3 centimeter, zegt het KNMI. Volgens Weerplaza verdwijnt de sneeuw in de loop van de ochtend als het gaat dooien.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!