Drie bezoekers van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp zijn donderdagmiddag gewond geraakt nadat in het restaurant een decoratieboom van zo'n 4 meter hoog omviel. Het ziekenhuis kan in verband met de privacy niets zeggen over de ernst van de verwondingen, maar de slachtoffers mogen waarschijnlijk vandaag weer naar huis.

Het incident vond plaats rond 14.00 uur in restaurant Santé. De decoratieboom heeft een echte boomstam, maar de blaadjes zijn nep.

Medewerkers en bezoekers die bij het incident betrokken waren, worden opgevangen in het ziekenhuis. Er stonden nog twee soortgelijke bomen in het restaurant die preventief zijn verwijderd, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen NU.nl.

Het Alrijne Ziekenhuis meldt dat het ziekenhuisrestaurant de rest van de dag gesloten blijft, maar morgen weer zal worden geopend. Het ziekenhuis onderzoekt de toedracht van het incident.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!