Een veertienjarige jongen uit Rotterdam is maandagochtend aangehouden omdat hij een vuurwapen had meegenomen naar zijn middelbare school.

Maandagochtend meldde de moeder van de veertienjarige jongen zich bij een medewerker van de Rotterdamse school. Zij vertelde dat haar zoon het wapen mogelijk thuis had gepakt en mee had genomen naar school.

De school heeft de politie vervolgens gewaarschuwd. Agenten hebben de scholier en een vijftienjarige klasgenoot uit de klas gehaald en hun kluisjes en tassen doorzocht. In de tas van de vijftienjarige klasgenoot werd uiteindelijk het vuurwapen gevonden.

De twee jongens en de ouders van de veertienjarige jongen zijn aangehouden. De politie onderzoekt momenteel van wie het vuurwapen is.

Een woordvoerder van de politie laat aan NU.nl weten dat zij ervan uitgaat dat het om een illegaal verkregen vuurwapen gaat.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!