De politie heeft maandag een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden voor betrokkenheid bij de viervoudige moord van vorig jaar in Enschede. De vrouw wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de aanschaf van de gebruikte vuurwapens.

Vorige week pakte de politie al een 71-jarige en een 32-jarige man uit Sint Willebrord op vanwege betrokkenheid. Ook zij worden ervan verdacht een wapen te hebben geleverd aan de eerder in deze zaak aangehouden verdachten.

Op 26 november werden al drie mannen in de leeftijd van 30, 32 en 57 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Zij zitten nog steeds vast.

Twee van de eerder opgepakte mannen worden ook verdacht van een mishandeling en bedreiging in Hengelo in november. Daarbij werd ook geschoten.

Vier slachtoffers werden gevonden in bedrijfspand

Op 13 november werden vier mannen in Enschede levenloos aangetroffen na een schietpartij in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat. In het pand was mogelijk een growshop gevestigd. Twee van de slachtoffers waren eerder opgepakt in een zaak die om wiethandel draaide.

De politie schakelde het Team Grootschalige Opsporing in, dat de zaak sindsdien onderzoekt. Er zijn tachtig rechercheurs op de moordzaak gezet.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!