De populairste kindernamen van 2018 waren Lucas en Julia. Liefst 797 ouders noemden hun pasgeborene Julia en 681 baby's kregen de naam Lucas.

Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank, die deze gegevens bijhoudt, dinsdag bekendgemaakt. Dat betekent dat er twee nieuwe 'topnamen' zijn. In 2017 waren de meest voorkomende nieuwe namen voor baby's Emma en Noah.

Emma staat dit jaar op de tweede plek (704 keer). Julia, die nu bovenaan staat, behaalde in 2017 de vierde plek in de lijst. Lucas stond in 2017 op de tweede plek bij de jongensnamen. In 2016 stonden Daan en Anna bovenaan.

Het is volgens de SVB opvallend hoe groot de verschillen in nieuwe namen per provincie zijn. Zo komt de koploper van Nederland, Lucas, niet terug in de top tien van de provincies Noord-Brabant, Drenthe, Overijssel en Groningen.

Lieke populair in noorden, Jan in Zeeland

In de noordelijke provincies is Lieke veruit de populairste meisjesnaam. Jongens worden in het noorden vaak Thijs (Groningen), Jesse (Friesland), Daan (Drenthe) of Bram (Overijssel) genoemd.

In Zeeland is de jongensnaam Jan veruit het populairst. Deze naam staat landelijk gezien niet eens in de top 25.

In Nederland werden in 2018 in totaal 169.134 baby's geboren. Er kwamen meer jongetjes (86.631) dan meisjes (82.503) ter wereld.

Zoek op hoe populair jouw naam vorig jaar was

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!