Het gevaarlijkste stuk snelweg van 2018 is de A4 bij Leiderdorp in de richting van Den Haag. Tussen de hectometerpalen 33,0 en 34,0 zijn vorig jaar 52 ongevallen afgehandeld. 

Volgens Stichting Incident Management Nederland (SIMN), het samenwerkingsverband tussen verzekeraars en wegbeheerders, is dat een toename van 60 procent op dat stuk weg ten opzichte van 2017.

De snelweg gaat daar van een drie- naar een tweebaansweg. Ook komt het verkeer net uit een tunnel, met aan het einde de drukke afslag naar Leiden en Utrecht.

"De combinatie van afslaand verkeer, plotseling daglicht en de noodzaak om vanuit de linkerbaan in te voegen maakt de kans op ongevallen aanzienlijk", schrijft SIMN.

Over een lengte van 5 kilometer gemeten is de Van Brienenoordbrug (A16) bij Rotterdam de gevaarlijkste plek om te rijden. Beide rijbanen bezetten samen de eerste én de tweede plaats op de ongevallenranglijst, met respectievelijk 109 ongevallen in zuidelijke richting en 105 richting het noorden.

Oproep

  • Heb jij vervelende ervaringen op de A4 bij Leiderdorp of op de A16 bij de Van Brienenoordbrug? Laat het hieronder weten in de NUjij-reacties.