Twee verdachten die zijn aangehouden voor de mishandeling van een veertienjarige jongen in Spijkenisse blijven vastzitten. De andere vier verdachten zijn onder voorwaarden vrijgelaten.

De jongens die door de politie vastgehouden blijven zijn vijftien en zestien jaar en worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij hebben volgens het Openbaar Ministerie (OM) het grootste aandeel gehad in de mishandeling.

Het slachtoffer werd vorige week vrijdag ernstig mishandeld door een grote groep jongens. De beelden van de mishandeling circuleerden vervolgens op sociale media. Hierop is te zien dat het slachtoffer wordt geslagen en geschopt. Hij liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op.

Uit het voorlopige onderzoek komt naar voren dat het slachtoffer een afspraak had met een van de verdachten. Ze zouden een ruzie uitvechten en hadden daarvoor een locatie afgesproken. Op de afgesproken plek vond de mishandeling plaats.

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de mishandeling. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief