Een zestienjarige jongen uit Ridderkerk die wordt verdacht van de overval op supermarkt Coop in Ridderkerk en het neersteken van de bedrijfsleider, blijft voorlopig vastzitten.

De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag zijn voorarrest te verlengen.

De tweede verdachte van de overval, een vijftienjarige plaatsgenoot, is niet voorgeleid. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De winkelmanager raakte zwaargewond en werd enkele dagen in coma gehouden. Hij is inmiddels weer bij kennis. Tijdens de overval op de winkel aan het Vlietplein waren verscheidene klanten aanwezig. Ze kregen slachtofferhulp aangeboden.

Daarnaast verdenkt het OM de zestienjarige jongen ook van een poging tot inbraak, een bedreiging en een mishandeling. De strafbare feiten zouden allemaal in Ridderkerk zijn gepleegd.

Het tweetal maakt deel uit van een groep van acht minderjarige verdachten uit Ridderkerk. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor twee woninginbraken, drie straatroven en verschillende bedreigingen en mishandelingen in hun woonplaats.

Van de zes andere verdachten zitten er nog drie vast. Ook zij zijn vrijdag voorgeleid. Alle jongens gelden nog als verdachte in het onderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!