Vrijdag wordt een bewolkte dag met vanaf de middag ook neerslag. De koude temperaturen van eerder deze week verdwijnen in aanloop naar en tijdens het weekend.

De ochtend begint nog met een redelijk onbewolkte lucht, maar dat verandert snel. In de loop van de dag gaat het regenen, al kan hier en daar ook natte sneeuw vallen.

De koude nacht met minima van -7 kan tot gladheid op de wegen leiden. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. In Zeeland kan het vrijdagochtend extra gevaarlijk op de weg zijn vanwege de mist die wordt verwacht.

De temperatuur blijft gedurende de dag stijgen. Vrijdagavond wordt het warmer dan vrijdagmiddag. In het westen ligt het maximum op ongeveer 6 graden, in het oosten en zuidoosten ligt dat een paar graden lager.

Op zaterdag en zondag blijft de temperatuur iets stijgen. Ook in de nacht vriest het dan niet meer. De sneeuw en het ijs zullen zaterdag verdwenen zijn.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Vrijdag 17° Z 3
Zaterdag 12° N 3
Zondag 11° W 3
Maandag NW 5
Dinsdag N 4

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!